Sivut

tiistai 3. maaliskuuta 2020

Tommi Toija Salon Taidemuseossa




Kävimme pari viikkoa sitten Salon taidemuseossa katsomassa Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyä. Toija on suomalainen kuvanveistäjä, jonka tunnetuimpia teoksia ovat savesta tehdyt Muukalaiset. Muukalaiset ovat pieniä ihmisiä, joiden pää on vartaloon verrattuna suuri. Toija käsittelee teoksissaan jokapäiväisiä tunteita ja kokemuksia.

Toijan teoksissa tärkein osa on pää, ja etenkin kasvot, sillä kasvojen avulla ilmaistaan tunteita. Toija käsittelee teoksissaan tunteita ja kaikki hänen pikkuihmiset ilmaisevat erilaisia tunteita hyvin voimakkaasti. Taidemuseon työntekijät kertoivat, että niissä voi joka päivä nähdä uusia asioita, omasta mielialasta riippuen. Meitäkin kehotettiin tutustumaan Muukalaisiin lähemmin ja katsomaan veistoksia silmiin. Muukalaiset on aseteltu näyttelytilaan, jotkut yksittäin, toiset erikokoisissa rykelmissä, niin että niiden lomassa voi kävellä.

Pidin näyttelyn tunnelmasta kovasti. Vaikka näyttelyn pääpainona on Toijan veistokset, näyttelyssä on esillä monipuolisesti eri tekniikoilla tehtyjä teoksia. Mielestäni oli kiinnostavaa, että valmiiden teosten lisäksi esillä oli myös luonnoksia, croquis-piirrustuksia ja erilaisia kokeiluja.






Tommi Toija, Omia kuvia

25.1.-5.4.2020
Salon taidemuseo Veturitalli
http://www.salontaidemuseo.fi/nayttelyt/tallahetkella/tommitoija/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti