Sivut

torstai 27. helmikuuta 2020

Axelnatten Konserttijuliste

Tiedonhaku ja benchmarking

Axelnatten-konserttiprojekti alkoi tiimin osalta tiedonhaulla. Tutustuin muun muassa muiden turkulaisten orkestereiden ja kuorojen julisteisiin, Axelbandetin ystäväorkestereiden julisteisiin sekä orkesterin omiin aiempien vuosien julisteisiin. Julisteissa oli havaittavissa teatraalista näyttävyyttä ja vahvoja värejä. Totesin myös, että useimmissa julisteissa on käytetty erilaisia kuvituksia ennemmin kuin valokuvia. Konsertin teema ilmenee usein niin konsertin tai tapahtuman nimestä, kuin myös julisteen kuvituksista.



Axelnattenin tämän vuoden teema on meri, ja konsertin nimi on Axelbandet on the Seven Seas. Konsertin aikana ollaan risteilyllä, tavataan merirosvoja ja käydään pinnankin alla. Pohdin kuinka näitä aiheita voisi käyttää tapahtuman julisteessa. Tutkailin erilaisten meri-teemaisten tapahtuminen julisteita ja keräsin Pinterest-tauluun erilaisia risteily-, laiva- ja meriteemaisia kuvia inspiraatioksi.



Luonnokset

Tein ensin paperiluonnoksia Pinterestistä löytämäni inspiraation pohjalta. Minulla oli visio ilmakuvasta merirosvolaivan kannelta, jossa tekstit olisi voinut kirjoittaa purjeisiin tai ripustaa laivan rikiin. Totesin heti ensimmäisen skissin jälkeen, että tämä oli liian suuri ja haastava projekti minulle. Päädyin sen sijaan pohtimaan erilaisia hauskoja tapoja tehdä omalaatuinen laivaristeilykuvitus, esimerkiksi korvaamalla risteilyalus paperiveneellä.




Valitsin luonnoksistani parhaiten toimivat ideat ja tein niistä versiot koneella. Ensimmäiset karkeat Illustrator luonnokseni näyttivät tältä.



Pidin itse kuplaideasta, mutta en saanut sitä toteutettua haluamallani tavalla. Kuplat eivät näyttäneet tarpeeksi kuplilta, ja koko kuvitus oli kuin lastenkirjasta. En osannut päättää halusinko kuplat läpinäkyvinä vai valkoisella pohjalla, sillä omasta mielestä läpinäkyvät kuplat olivat paremman näköisiä, mutta valkoisella pohjalla teksti oli luettavampaa. Päädyimme tiimin kanssa valkopohjaisiin kupliin, sillä tekstin luettavuus on julisteessa tärkeää.


Seuraavaksi kokeilin laivakuvaan erilaisia värivaihtoehtoja ja -yhdistelmiä. Päädyin aika nopeasti oranssiin taivaaseen ja kahteen eri siniseen tekstissä. Tekstin siniset toistuvat myös laivan varjostuksessa ja meren väreissä.











Viimeistely

Halusin lisätä laivakuvaan hiukan enemmän jännitystä tai draamaa, joten päädyin käyttämään hyökyaalto-ideaa. Se oli teknisesti hankalampi aallon muodon takia, ja koska halusin mereen heijastuksia, mutta päätin pohtia näitä vasta jos tilaaja valitsisi hyökyaaltokuvani julisteeksi. Ja niinhän siinä kävi!
Aallon värin elävöittäminen oli haasteellista. Meren siniseen olin käyttänyt Gradient Toolia, mutta aallon muotoihin Gradient Toolia ei voinut käyttää samalla lailla. Lukuisien kokeilujen jälkeen pääsin kuitenkin lopulta tulokseen johon olin tyytyväinen.
Tilaaja oli pyytänyt lisäämään julisteeseen orkesterin logon. Pohdimme yhdessä sen sijoitusta ja päädyimme lisäämään logon laivan kokkaan, kuin sen nimeksi. Muutimme myös laivan väriä tekijänoikeudellisista syistä, sillä olin aluksi käyttänyt samoja värejä kuin mallina käyttämässäni laivassa. Päätin tehdä laivasta punaisen, sillä punainen ja musta ovat Axelbandetin värit. Tein erilaisia vaihtoehtoja ja mietimme yhdessä tiimin kanssa mikä niistä olisi paras. Päädyin vielä tekemään version, jossa valo tulee eri suunnasta kuin muissa, ja valitsimme sen version julisteeseen.



Lopuksi vielä tilaaja pyysi lisäämään lippujen hinnat ja painotalon logon julisteeseen. Olimme saaneet julisteen painamisesta hyvän alennuksen jos painofirman logo lisättäisiin julisteeseen.
Logon, QR-koodin ja tekstejen sommittelu sekä tekstejen värejen valitseminen olivat julisteen viimeiset työvaiheet. Painofirman logon kanssa oli vähän ongelmia, sillä sen läpinäkyvyys ei toiminut kuten olisi pitänyt, mutta sain heiltä uuden logon seuraavana päivänä, ja julisteet lähtivät painoon.





Sain valmiista julisteesta paljon positiivista palautetta orkesterilta ja muilta, ja olen itsekin hyvin tyytyväinen lopputulokseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti