Sivut

tiistai 17. maaliskuuta 2020

Flat lay -kuva

Kuinka luon hyvän Flat lay -kuvan?




Tausta

Flat lay -kuvassa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota taustan valintaan. Ylhäältäpäin kuvattavissa flat lay -kuvissa pinta, jolle kuvattavat esineet asetellaan, on yksi hallitseva elementti.
Minkälainen tausta kuviisi tulee? Monet käyttävät tasaista vaökoista pintaa kuviensa taustana, mutta kuvaan saa enemmän eloa käyttämällä jotakin pintaa jossa on enemmän väriä tai tekstuuria. Heti jo valkoisen taustan vaihtaminen värilliseksi, muuttaa koko kuvan tunnelmaa. Rakenteellisesti, puinen pinta tai kankainen tausta tekee kuvasta mielenkiintoisemman ja luo kuvaan tunnelmaa. Hyvä esimerkki on mielestäni tämä Pinterestistä löytämäni kuva, jossa rantateemaisen Flat lay -kuvan taustana on käytetty hiekkaa.





Tasot

Esineiden päällekkäisyydellä voi lisätä kuvan dynaamisuutta helposti.
Suuremmilla esineillä taustalla voi myös luoda kehyksiä kuvaan. Kehykset ohjaavat katsetta, esimerkiksi tarjotin kahvikupin alla vie katseen kuppiin.





Asettelu

Haluatko minimalistisen kuvan vai vilkkaamman tunnelman?
Elementtejen määrä vaikuttaa suoraan kuvan tunnelmaan. Minimalistinen kuva toimii vain muutamalla elementillä, ja mitä enemmän elementtejä ja yksityiskohtia kuvassa, sitä vilkkaampi kuva on. Ole kuitenkin varovainen, sillä jos sivuelementtejen on liikaa, ne vievät huomiota pääelementiltä!




Tilavuus

Kun kuvan kaikki elementit eivät ole samankorkuisia kuvaan saadaan tilan tuntu. Kuva-alan reunalle voi lisätä kasvin, kynttilän tai muun korkean elementin. Tilan tuntua voi myös luoda lisäämällä etualalle epätarkan elementin. Seuraavassa kuvassa on sekä korkeita kasveja, että epätarkka kasvin oksa oikealla etualalla tuomassa syvyyden tuntua kuvaan.





Tasapaino

Pienten ja suurten elementtejen pitää olla tasapainossa kuva-alalla. Älä siis asettele kaikkia suuria elementtejä kuvan yhdelle puolelle ja pieniä elementtejä toiselle, vaan yritä jaotella niitä tasaisemmin.





Valo

Paras valo on luonnonvalo. Suora auringonpaiste voi olla hankala, sillä se luo vahvoja varjoja ja kontrastia valon ja varjon välille. Kuvatessa kannattaa katsoa mistä suunnasta aurinko paistaa mihinkin vuorokaudenaikaan.




Rajaus

Kuvatessa ei kannata rajata liian tiukasti, sillä kuvan rajausta voi tiukentaa vielä editointivaiheessa, mutta ilmavuutta ei saa lisättyä jälkeenpäin.
Kuvan elementtejen asettelua suunnitellessa kannattaa myös ajatella mitkä valmiin kuvan suhteet ovat. Halutaanko valmiista kuvasta pysty- tai vaakakuva, vai tehdäänkö neliökuvaa Instagramiin?




Amanda Campeanu kertoo omat ohjeet hyvän Flat lay -kuvaan: 





We Eat Together kertoo kuinka Flat lay taipuu ruokakuviin:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti