Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2020

Maataide

Tämän päivän aiheena oli maataide ja sen kuvaus. Tehtävänämme oli luoda taideteos luonnonmateriaaleista, joka herättäisi ohikulkijan mielenkiinnon ja toisi esiin jonkin valitsemamme yksityiskohdan luonnossa.
Aloitimme tutustumalla Andy Goldsworthyn maataide teoksiin. Goldsworthy tekee pysäyttäviä teoksia luonnon omilla materiaaleilla ja kuvaa veistoksensa.



Teoksemme piti olla tiimin kanssa sarjallisia, joten pohdimme tiimin kanssa minkälaista maataidetta lähtisimme tekemään. Pidimme Goldsworthyn puiden ympärille rakennetuista teoksista joten päätimme iteskin keskittyä rakentamaan jotakin puun ympärille. Meillä oli hyvin erilaiset ympäristöt joissa työskennellä, joten sovimme, että kaikki käyttävät materiaaleja joita löytävät.

Lähdin Turun Urheilupuistoon etsiskelemään sopivaa paikkaa maataideteokselleni. Löysin polun varrelta yksinäisen puun, joka kaipasi piristystä ja lähdin pohtimaan mitä rakennusmateriaaleja ympäristöstä löytyisi.





Halusin ensin yrittää punoa tai letittää puuta ympäröivästä heinästä jotakin, mutta heinä meni heti poikki ensimmäisestä yrityksestä, joten luovuin ideasta. Lähellä olevan pensaan luota löysin kuivia oksia, ja aloin asettelemaan niitä puun juurelle erilaisiin muodostelmiin. Aika nopesti puun ympärille alkoi muodostua ulospäin suuntaava spiraali oksista. Asettelin lyhimmät oksat lähinnä puuta, ja pidemmät tökkäsin pystyyn maahan, jotta saisin muodostettua ylöspäin kaartavan spiraalin.




Jouduin etsiskelemään paljon materiaalia pensaista ja lähellä olevien puiden juurilta, johon meni aikaa. Kun tulin takaisin risunkeruuretkeltä totesin, että oksat olivat liian harvassa luodaksen näyttävän näköisen teoksen.

Lopulta aika loppui kesken, enkä saanut tehtyä kuin puoli ympyrää. Oksia voisi mielestäni olla vieläkin tiheemmässä, mutta silloin oksia ja risuja täytyisi kantaa vielä kauempaa, ja siihen ei minulla ollut tänään aikaa. Joku päivä aion kyllä vielä kavuta Urheilupuiston kalliolle jatkamaan teostani.



Alla tiimin muiden jäsenten, Elman ja Deitan, teokset.
Lue lisää Elman teoksesta hänen blogissaan!
Lisää Deitan teoksesta voit lukea hänen blogissaan!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti