Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2020

Kuivakakku | Kuvausjärjestelyt

Kuivakakun työvaiheet

Ainesten esiinotto
Vuuan voitelu ja korppujauhotus
Uuni lämpiämään (175 astetta)
Kananmunien rikkominen kulhoon
Sokerin mittaaminen ja sekoitus
Sulata voi
Mittaa sekaan kerma
Mittaa ja yhdistä kuivat aineet erilliseen kulhoon
Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen voisulaa ja kuivia aineita
Kaada valmis taikina vuokaan
Laita kakku uuniin ja paista 50-60 min
Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa
Kokeile kakun paisto hammastikulla
Ota uunista ja anna jäähtyä
Kumoa kakku



Hyvän ruokakuvauksen ABC

  1. Ruoka on kuvan tähti
  2. Väriltään kylmempi tausta tuo ruuan lämpimät värit esille
  3. Edestäpäin tuleva valo on tylsä, käytä valoa sivusta tai takaviistosta
  4. Aseta kuvausalusta pari metriä ikkunasta, tai käytä diffuusoria valon pehmentämiseksi. Vältä suoraa auringonvaloa!
  5. Älä sekoita eri valonlähteitä
  6. Syvyysterävyydellä saa huomion oikeaan kohtaan
  7. Käytä rekvisiittaa tarinankerronnallisesti
  8. Rekvisiitta voi kertoa ruuan valmistustavasta tai siinä käytetyistä välineistä
  9. Kuinka monta henkilöä osallistuu ruokailuun? Miten se näkyy kuvissa?
  10. Kuva on kiinnostavampi kun siinä tehdään jotakin, eli kädet mukaan kuvaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti