Sivut

perjantai 20. maaliskuuta 2020

Flat lay | kosmetiikka



Eilen kuvasimme flat lay -kuvia kosmetiikasta. Teimme tiedonhakua Pinterestissä. Mielestäni kuvat oli jaettavissa kahteen perheeseen: spa-henkiset kuvat jotka kehottavat hellimään itseä ja omaa ihoa kuvissa esiteltävillä tuotteilla, ja reippaat värikkäät kuvat jotka kehottavat elämään elämää täysillä.


Tausta

Taustat jakautuvat kahteen ryhmään: luonnonläheiset värit ja kirkkaat värit. Kirkkaat värit olivat tasaisia pintoja yhtä, kahta tai useampaa väriä. Monissa kuvissa elementit jakautuivat taustan värejen mukaan, ja tausta muodosti kuvan elementeille omat raamit. Luonnonläheisissä väreissä oli paljon marmoripöytää, tummaa puupintaa ja vaaleaa kangasta kuvien taustana. Myös tasaista valkoista taustaa oli paljon, ja muutama kuva jossa oli ruskea paperi taustana.

Rekvisiitta

Rekvisiitta luo kuvassa paljon tunnelmaa, ja johtaa ajatusta haluttuun suuntaan. Pinterestistä löytämissäni kuvissa oli rekvisiittana paljon luontoa: oksia, lehtiä, kukkia, hedelmiä, kiviä ja siemeniä. Kylpylähenkisissä kuvissa kylpylätunnelmaa oli luotu pyyhkeillä, kynttilöillä, lipokkailla, erilaisilla purkeilla ja asettamalla tuotteet puisille lautasille tai tarjoittimille. Reippaammissa kuvissa rekvisiitat kertoivat selvästi tarinan. Monessa kuvassa viitattiin selvästi johonkin tekemiseen. Rekvisiittana oli käytetty mm aurinkolaseja, käsilaukkua, rannekelloa, tennispalloa ja lierihattua.

Sommittelu

Kuvissa oli lähinnä kahdenlaista sommittelua: täsmällisesti linjoja seuraavia sommitelmia, sekä rennompia sommitelmia joissa elementit on aseteltu kuvaan ilman näennäistä järjestystä.
Sommitteluissa oli myös leikitty paljon geometrisillä muodoilla.

Itse pidin eniten kuvista, joissa oli vain yksi tai muutama tuote keskellä kuva-alaa. Pääelementin ympärillä oli luontoon viittaavaa rekvisiittaa kuten lehtiä, hedelmiä tai siemeniä. Kuvan reunoille oli jätetty paljon tyhjää tilaa.




Oma prosessi

Oma prosessini alkoi kuvattavan kosmetiikkatuotteen valinnalla. Päädyin  käyttämään Makeup Storen puuterirasiaa ja rekvisiitaksi valitsin puuterihuiskun ja tulppaanin. Lisäksi tehtävään kuului, että kuvassa tulisi olla revityille tuotteen ainesosia paperilappusille kirjoitettuna. Yhdessä kuvassa kokeilin myös käyttää enemmän erilaisia sivuelementtejä, joten lisäsin kuvaan muita omistamiani kosmetiikkatuotteita.


Halusin leikkiä erilaisilla taustoilla ja käytin niihin värillistä kopiopaperia. Valonlähteenäni oli ikkuna ja käytin valkoisia pahveja peilaamaan valoa muilta sivuilta vahvojen varjojen välttämiseksi. Iltapäivällä aurinko kääntyi paistamaan ikkunasta sisään, ja jouduin säätelemään valotusta. Kokeilin myös miltä kuva näyttäisi jos päästän auringonvaloa sälekaihtimien läpi. Tunnelma on heti eri kun valo luo paljon kontrastia kuviin. 
Kaikki kuvat on otettu puhelimella.


Lopulliset kuvat








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti