Sivut

torstai 16. joulukuuta 2021

Elämäntapatesti

Tein Sitran Elämäntapatestin

Tein Sitran Elämäntapatestin ottaakseni selvää omasta hiilijalanjäljestäni. Ylipäätään kulutan vähemmän kuin keskiverto suomalainen, mikä on hauska kuulla.


Olen hyvin tietoinen kun teen valintoja arjessa. Valitsen mieluummin suomalaisia raaka-aineita kaupassa ja sammutan aina valot lähtiessäni huoneesta. Ostan uusia vaatteita hyvin harvoin, suosin second hand -liikkeitä ja kirpputoreja. En omista autoa ja käytän julkista liikennettäkin aika harvoin, useimmiten olen liikkeessä jalan tai pyörällä.


Parannuksia joita voisin tehdä omassa arjessa on kasvisruuan lisääminen, panostaa vielä enemmän lähiruokaan, ja lukea lisää kierrätyksestä. Voisin myös kierrättämisen tai pois heittämisen sijaan korjata rikki menneitä vaatteita suuremmassa määrin, ja kierrättää tai antaa pois vaatteet ja tavarat joita en käytä ja jotka vain lojuvat kaapissa. En myös tiedä käyttämästäni sähköstä juuri mitään, olisiko puhtaampaa energiaa tarjolla?


Konkreettinen muutos jonka olen tehnyt elämäntapatestin jälkeen on ollut hankkia jatkojohto jossa on katkaisija, sillä opin että valmiustila kuluttaa jopa 5-10 prosenttia enemmän sähköä kuin johdon irti kytkeminen. Ekologisempi vaihtoehto ja samalla säästän laskuissa!Kokeile itse Sitran Elämäntapatestiä! Saat vinkkejä oman hiilijalanjälkesi pienentämiseksi!Tee Elämäntapatesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti