Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2020

Åbo Akademis studentorkester Axelbandet

Vår första kund är Axelbandet, Åbo Akademis studentorkester. Jag har själv varit med i Axelbandet i åtta år, först som pianist men senare också som sångare och blockflöjtist. Jag har även varit med i föreningens styrelse i många år.

Orkestern är grundad av studenter på kemitekniska fakulteten för att spela på fakultetens julfest 1956, och sin första konsert höll Axelbandet i mars 1957. Främst spelar Axelbandet på olika studentföreningars årsfester, på sin årskonsert samt på studentorkesterfestivaler runtom i Norden.

Åbo Akademis studentorkester Axelbandet,  Bild: Linda Kuhlberg 2014


Axelbandets årskonsert Axelnatten

Axelbandets årskonsert Axelnatten ordnas årligen i mars på lördagen närmast Axels namnsdag. Axelnatten har alltid ett tema som musiken och scenshowen bygger runt. Årets tema är Axelbandet på de sju haven och Axelbandet har bett att det havsliga temat framkommer också i det visuella.

Axelbandet har beställt grafisk planering till konserten. De önskar en affisch, Facebookbanner, Instagramreklam samt konsertbiljetter. Konsertbiljetterna kommer printas svartvita på A4-papper medan affischen trycks i färg i A3 storlek.

Mera om Axelbandet på deras hemsida www.axelbandet.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti